FOTO V Tokiu prvýkrát nacvičovali evakuáciu civilistov pri raketovom útoku

NETKY.SK • 22 Január 2018, 08:42 • 2 min
FOTO V Tokiu prvýkrát nacvičovali evakuáciu civilistov pri raketovom útoku

TOKIO - Vyše tri stovky ľudí sa zúčastnili v pondelok na evakuačnom cvičení v centre Tokia pre prípad, že by na Japonsko smerovala balistická raketa zo Severnej Kórey.

slovakia

left justify in out

Cvičenie sa uskutočnilo v zábavnom komplexe Tókió Dómu Šiti (Tokyo Dome City), na stanici metra a v miestnom komunitnom centre.

 

Reproduktory ľudí varovali, že scenár bude zahŕňať možnú raketovú hrozbu, a vyzvali ich, aby sa skryli vnútri budov alebo šli do podzemia.

 

V zábavnom parku operátori ihneď prerušili prevádzku atrakcií. Niektorí z 200 zamestnancov, ktorí predstierali, že sú návštevníkmi parku, opustili piknikové stoly a kolotoče. Následne pokojne odkráčali do suterénu.

 

Podobné nácviky sa v Japonsku vzhľadom na nárast raketových hrozieb zo strany Severnej Kórey uskutočňujú od vlaňajška i na iných miestach.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona