FOTO V takýto šťastný koniec už nedúfal! Chlapcovi sa po mesiacoch vrátilo niečo, čo stratil v mori

NETKY.SK • 8 Január 2018, 15:00 • 2 min
FOTO V takýto šťastný koniec už nedúfal! Chlapcovi sa po mesiacoch vrátilo niečo, čo stratil v mori

Desaťročný Angličan v rozbúrenom mori stratil niečo, čo bolo pre neho dôležité, o dva mesiace sa mu ozvali z Nemecka.

slovakia

left justify in out

William Etherton je desaťročný chlapec z anglického mesta Hull. Ako takmer každý jeho rovesník rád objavuje nové veci a zaujíma sa aj o techniku. Jednou z jeho veľmi obľúbených aktivít bolo natáčanie videí na kameru, ktorú vlastnil. Nakoľko mala vodotesný obal, mohol ju pokojne využívať aj pri potápaní vo vode. To sa mu však veľmi nevyplatilo, keď ju koncom letných prázdnin stratil vo vlnách v Thornwickom zálive.

 

Samozrejme, takáto strata ho veľmi zamrzela, no musel sa s ňou vyrovnať a vziať si z toho ponaučenie. O dva mesiace na to, začiatkom novembra 2017, sa však k nemu dostala správa o tom, že jeho kameru niekto našiel a pátra po majiteľovi.

 

Prístroj vyplavilo more na pobrežie v úplne inom štáte. Doplával sa až do Nemecka, kde ho našiel Ronald Spreer. Ten zistil, že kamera uchovala okrem pôvodných záberov vytvorených Williamom aj časť svojej námornej cesty. Záznam sa Ronald spolu so synom rozhodli umiestniť na sociálnu sieť, aby sa pokúsili vypátrať chlapca, ktorý zábery vyhotovil.

 

Video sa začalo rýchlo šíriť internetom až upútalo pozornosť médií, ktoré o ňom následne informovali. Takýmto spôsobom sa správa dostala aj k Williamovmu otcovi.

 

Chlapca pozitívna novina nesmierne potešila, nikdy by mu totiž nenapadlo, že svoju kameru a všetky videá z nej ešte niekedy uvidí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies