FOTO V Saudskej Arábii majú luxusný tábor pre 3 milióny utečencov: Je však prázdny

NETKY.SK • 18 September 2015, 15:33 • 2 min
FOTO V Saudskej Arábii majú luxusný tábor pre 3 milióny utečencov: Je však prázdny

MINA – V Európe zúri utečenecká kríza, ktorá destabilizuje celý starý kontinent a postavila proti sebe aj členov EÚ. Utečenci z moslimských krajín však môžu emigrovať aj do bohatých moslimských krajín ako Saudská Arábia, Katar, alebo SAE, ktoré sú oveľa bližsie ako Európa.

slovakia

left justify in out

V Saudskej Arábii by sa utečenci vôbec nemali zle. V meste mina je totiž vybudovaný stanový kemp, ktorý môže ubytovať až 3 milióny migrantov. Na 20 kilometroch štvorcových stojí 100-tisíc stanov.

 

 

Tie sú postavené zo sklolaminátu a každý jeden z nich má elektrinu a klimatizáciu. Obyvatelia majú k dispozícii spoločnú kuchyňu a toalety. Tento obrovský stanový kemp slúži pre vericich, ktorí putujú do Mekky. Celá púť trvá 5 dní, takže tento kemp je počas 360 dní v roku úplne prázdny.

 

Zatiaľ čo Európu zaplavili utečenci zo Sýrie, bohaté moslimské krajiny doposiaľ neprijali ani jedného sýrskeho utečenca. Jedinú pomoc prisľúbila Saudská Arábia, ktorá chce prispieť na výstavbu mešít v Európe.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona