FOTO V Rotterdame zrušili koncert pre teroristickú hrozbu: Zatkli ďalšieho človeka

NETKY.SK • 24 August 2017, 13:09 • 2 min
FOTO V Rotterdame zrušili koncert pre teroristickú hrozbu: Zatkli ďalšieho človeka

HAAG - Rocková koncertná sála v holandskom prístavnom meste Rotterdam s názvom Maassilo zrušila pre "teroristickú hrozbu" vystúpenie americkej skupiny.

slovakia

left justify in out

Holandská polícia zatkla v súvislosti s možným teroristickým útokom v Rotterdame, pre ktorý v stredu zrušili koncert americkej rockovej kapely Allah-Las, ďalšieho muža. K zatknutiu došlo vo štvrtok o 2:00 SELČ v provincii Severné Brabantsko, kde špeciálna policajná jednotka prehľadala dom podozrivého. Polícia o zásahu informovala prostredníctvom stanoviska, detaily o presnom mieste jeho konania či identite 22-ročného muža ale nezverejnila.
 

Organizátor koncertu Rotown na Twitteri uviedol, že dnešné večerné vystúpenie bolo zrušené na príkaz polície. Dodal, že miesto konania Maassilo, evakuovali pre nekonkretizovanú hrozbu a návštevníkom vrátia peniaze za vstupenky.

 

 

Polícia neskôr v blízkosti miesta koncertu americkej skupiny Allah-Las zadržala  vodiča dodávky, v ktorej bolo množstvo plynových fliaš. Policajti vodiča zatkli a odviedli na výsluch. 

Holandskí strážcovia zákona neskôr prepojenie vodiča s možnou hrozbou vyvrátili. Ako uviedli, muž sa živí ako mechanik a plynové fľaše používal pri práci. Okrem toho ho tiež opísali ako "opilca".

 

Starosta Rotterdamu k tomu dodal, že varovanie prišlo od španielskej polície.

 

Nemenovaný predstaviteľ španielskeho protiteroristického oddelenia však vylúčil súvislosť medzi minulotýždňovými útokmi v Katalánsku a týmto incidentom.

 

Štvorčlenná formácia z Los Angeles sa mala predstaviť v kultúrnom priestore Maassilo, ktorý svojho času slúžil ako obilné silo. Podľa BBC sa Allah-Las často vyhrážajú pre ich názov, ktorého prvá časť znamená v arabčine Boh a niektorých moslimov to uráža. Kapela sa má predstaviť vo štvrtok v poľskej Varšave. Podľa tamojších médií by sa mal koncert uskutočniť podľa pôvodných plánov.
 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies