FOTO V rakúskych horách sa zrútil vrtuľník, zahynul v ňom aj svetový šampión Hannes Arch

NETKY.SK • 9 September 2016, 14:00 • 2 min
FOTO V rakúskych horách sa zrútil vrtuľník, zahynul v ňom aj svetový šampión Hannes Arch

VIEDEŇ - Rakúsky extrémny športovec Hannes Arch, prvý Európan, ktorý získal titul svetového šampióna v sérii pretekov Red Bull Air Race (2008), zahynul v noci nadnes pri havárii vrtuľníka.

slovakia

left justify in out

Ním pilotovaný jednomotorový päťmiestny stroj typu Robinson R66 americkej výroby sa zrútil do ťažko dostupného terénu pri najvyššom končiari Rakúska Grossglockneri v spolkovej krajine Korutánsko, informovala dnes agentúra APA. Druhá osoba na palube havarovaného stroja, 62-ročný nemecký občan, utrpela ťažké zranenia.


K nehode došlo pri návrate z chaty v nadmorskej výške 2346 metrov, na ktorú predtým vrtuľník priviezol zásoby. Stroj krátko po štarte do Salzburgu narazil do skalnej steny a zostal visieť vo vertikálnej polohe.


Horskí záchranári, medzi ktorými boli aj traja lekári, sa na miesto nešťastia dostávali tri hodiny. Kým u Archa mohli konštatovať už iba smrť, s ťažko zraneným Nemcom zostali až do rána a následne ho letecky previezli do nemocnice.


Príčiny tragickej nehody zatiaľ nie sú známe. V oblasti podľa policajných informácií panovalo v danom čase dobré počasie a nočný let bol riadne ohlásený. Odpovede na zatiaľ nezodpovedané otázky by malo poskytnúť až komplexné vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k tragédii.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies