FOTO V Rakúsku berú nový zákon skutočne vážne: Pokutu za zahaľovanie tváre dostal aj plyšový žralok!

NETKY.SK • 13 Október 2017, 13:30 • 2 min
FOTO V Rakúsku berú nový zákon skutočne vážne: Pokutu za zahaľovanie tváre dostal aj plyšový žralok!

Zákon hovorí jasnou rečou, každý kto má zahalenú tvár dostane pokutu.

slovakia

left justify in out

Rakúsko pred necelými dvoma týždňami uviedlo do platnosti zákon zakazujúci moslimským ženám zahaľovať si tvár na verejnosti. Ide o krok, ktorým chce vláda zvýšiť bezpečnosť v rámci krajiny. Zdá sa však, že nová legislatíva sa netýka len moslimských žien, ale každého, kto má akýmkoľvek spôsobom zakrytú tvár.

 

Mladý muž, ktorý v uliciach Viedne propagoval otvorenie nového obchodu s elektronikou, mal na sebe kostým žraloka – maskota danej spoločnosti. Ten mu však okrem iného zahaľoval aj celú tvár, čo sa nepáčilo miestnej polícii. Považovali to za porušenie nového nariadenia, a preto sa rozhodli mladíka pokutovať. Sadzbu stanovili na 150 eur.

 

Riaditeľ reklamnej kampane vraj netušil, že nový zákon sa týka aj maskotov, pričom uviedol, že pokutu hodlajú rozhodne zaplatiť oni ako spoločnosť. Ukázalo sa ale, že policajti nejednali tak celkom v medziach svojich kompetencií, pretože zákon udeľuje pri zahaľovaní tváre výnimku, pokiaľ je to nevyhnutné z dôvodu výkonu zamestnania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies