FOTO V Protherm Production v Skalici otvorili nové testovacie centrum

NETKY.SK • 4 November 2015, 16:05 • 2 min
FOTO V Protherm Production v Skalici otvorili nové testovacie centrum

SKALICA - Spoločnosť Protherm Production v stredu otvorila vo svojom závode na výrobu kotlov v Skalici nové testovacie centrum. Investícia vo výške 1,3 milióna eur súvisí s nárastom kompetencií v oblasti vývoja nových produktov v rámci materskej skupiny Vaillant Group z Nemecka.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ spoločnosti Protherm Production Peter Kuba zdôraznil, že skupina Vaillant je jednou z mála nadnárodných spoločností, ktorá na Slovensko okrem samotnej výroby umiestnila aj vývoj a testovanie produktov.


Nová kompetencia podľa neho potvrdzuje čoraz významnejšiu pozíciu Protherm Production v rámci skupiny. Testovacie centrum prináša nepriamo ďalšie pracovné miesta vo vývoji produktov a v nákupe materiálu. Zároveň je podľa Kubu predpokladom na ďalšie rozšírenie počtu pracovných miest vo vývojovom centre, kde v súčasnosti pracuje približne 50 ľudí.


Otvorenia nového pracoviska sa zúčastnil aj Thomas Kupka, skupinový riaditeľ kvality z Vaillant Group, podľa ktorého je nielen dôležitou investíciou, ale aj prejavom dôvery koncernu Vaillant vo výrobný závod Protherm Production v Skalici. Pripomenul tiež, že vďaka novému technickému zázemiu a uzavretému systému chladenia vody v Skalici pri testovaní produktov ušetria až 10 tisíc metrov kubických vody, čo predstavuje päťdesiatpercentnú úsporu. Modernizácia testovacieho pracoviska zahŕňa výmenu testovacích zariadení na vývoj kotlov, kompletnú výmenu rozvodov k testovacím pracoviskám, ako aj vytvorenie novej miestnosti pre certifikačné merania.


Vo vynovených priestoroch je umiestnených deväť nových testovacích pracovísk pre vývojové testy kotlov, 15 zariadení na testy životnosti vykurovacích zariadení, dve certifikačné skúšobné zariadenia a klimatická komora pre testy kotlov pri nízkych teplotách. Pribudli tiež nové technológie určené na testovanie hydraulických komponentov. Testovacie centrum je modernizované v súlade so štandardom testovacích centier medzinárodnej skupiny Vaillant Group.
Spoločnosť Protherm Production, ktorá na Slovensku pôsobí pod hlavičkou Vaillant Group od roku 2001, sa neustále rozrastá a patrí k najväčším zamestnávateľom v regióne Záhoria. Momentálne zamestnáva zhruba 500 ľudí. V skalickom závode vyrába kotly pre trhy 24 krajín Európy, Ázie aj Afriky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies