FOTO V Pražskej zoo sa narodilo sloníča

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 10:59 • 2 min
FOTO V Pražskej zoo sa narodilo sloníča

PRAHA - V pražskej zoologickej záhrade sa dnes skoro ráno narodilo sloníča. Je to prvé slonie mláďa, ktoré tam bolo vo viac ako osemdesiatročnej histórii chovu slonov v Zoo Praha aj počaté. Uviedla to na svojej internetovej stránke spravodajská televízia ČT24 s odvolaním sa na twitterový a facebookový účet riaditeľa pražskej zoo Miroslava Bobeka.

slovakia

left justify in out

"Na svet prišlo dnes krátko po tretej ráno, je to samček a váži 104 kilogramov. Ešte nie je vyhraté a nechcem to zakríknuť, ale sú to pre mňa asi vôbec najsilnejšie okamihy, ktoré som tu v zoo zažil," napísal Bobek.

 

Matkou sloníčaťa je slonica Janita, ktorú chovatelia do pražskej zoologickej záhrady priviezli v roku 2012 zo Srí Lanky. Sloníča sa narodilo v komplexe Údolie slonov, ktoré záhrada otvárala v roku 2012.

 

"Nič z toho by som nemohol napísať, keby nám zriaďovateľ, teda hlavné mesto Praha, neumožnilo vybudovať Údolie slonov, keby nám českí diplomati na čele s Miloslavom Staškom nepomohli získať srílanskú slonicu a predovšetkým keby náš tím slonárov pod vedením Pavla Brandla a Jiřího Javůrka nedokázal zvoliť a naplniť správne postupy práce so slonmi. Vďaka všetkým!", dodal podľa ČT24 riaditeľ zoo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies