FOTO V podkroví sa našli staré fotky, Hitlerova milenka je na nich úplne nahá

NETKY.SK • 1 December 2016, 16:00 • 2 min
FOTO V podkroví sa našli staré fotky, Hitlerova milenka je na nich úplne nahá

BERLÍN – Na verejnosť sa dostali fotografie, na ktorých je Eva Braunová, dlhoročná milenka nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

slovakia

left justify in out

Na niektorých snímkach pózuje blondína úplne nahá s rukami za hlavou alebo sklonená k hladine alpského jazera. Fotografie boli dlhé roky ukryté v krabici v podkroví.

 

Na zadnej strane jednej z fotografií sa uvádza: "Na odľahlej pláži pri jazere Wolfgangsee. August 1943.“ Na ďalšej sa píše: "Eva Braunová" či "Krásny deň na pobreží Čierneho jazera."

 

img

 

img

 

Fotografie identifikoval kolektor Bernard S., ktorý o svojom objave informoval nemecký denník Bild. "Študoval som všetky fotky s Evou Braunovou, ktoré som našiel. Môžete jasne vidieť, že je to ona," povedal.

Fotografie kúpil od starožitníka Stefana Kreuzmayra v Salzburgu, ktorý teraz ľutuje, že si nevšimol nápisu "Eva Braunová."

 

„Keby som vedel, kto je na tých fotkách, nepredal by som ich alebo nie za tak nízku cenu,“ povedal smutne. „Pred deviatimi rokmi ku mne prišla neznáma žena a dala mi krabicu plnú fotiek. Vraj ich našla v podkroví,“ dodal.

 

 

Verejne uznávaný súdny znalec pre fotografie z 19. storočia Uwe Wasserthal potvrdil, že fotografie sú s najväčšou pravdepodobnosťou originálny.

 

Papier, na ktorom sú vytlačené bol v tej dobe nacistickými vodcami veľmi obľúbený. A biele topánky ležiace vedľa Braunovej na jednej fotke sú podobné ako tie, ktoré mala na inej snímke.

 

Braunová bola Hitlerovou dlhoročnou partnerkou pred tým, ako sa vzali 30. apríla 1945 v špinavom bunkri ríšskeho kancelára. Obaja spáchali samovraždu o 40 hodín neskôr. Pár držal ich vzťah v tajnosti, aby Hitler mohol byť akože "ženatý s ľudom".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona