FOTO V obľúbenom lyžiarskom stredisku lovia vlci! Ak sa tam chystáte, pripravte sa, že jedného stretnete

NETKY.SK • 21 December 2017, 08:25 • 2 min
FOTO V obľúbenom lyžiarskom stredisku lovia vlci! Ak sa tam chystáte, pripravte sa, že jedného stretnete

CANAZEI – Taliansky starosta talianskeho mestečka Canazei Leandro Grones upozornil na zvýšený výskyt vlkov v tejto veľmi obľúbenej lyžiarskej destinácii. K obytným domom sa približujú len na pár metrov.

slovakia

left justify in out

Jedno z najvyhľadávanejších miest v talianskych Dolomitoch sa ocitlo v strachu. Vlci prišli z hlbokého lesa a momentálne lovia v blízkosti apartmánových domov v mestečku Canazei. Podobný problém zažívajú aj obyvatelia neďalekého mesta Trentino. Informoval portál Plus Jeden Deň.

 

img

 

Ľudia sa boja, prítomnosť divokých vlkov im spôsobuje vrásky na čele, aby sa náhodou v jednom momente neocitli zoči-voči hladujúcim predátorom. Jeden sa dokonca zatúlal až do mesta, bol videný v záhrade miestnej škôlky v Canazei, ktoré s obľubou navštevujú nielen Slováci ale aj naši bratia Česi. Zatúlaný vlk si niesol v zuboch mŕtve ulovené zviera.

 

img

 

Strach o bezpečnosť obyvateľov a návštevníkov už riešia miestne úrady, ktoré požiadali vládu o povolenie strieľať na šelmy gumovými projektilmi. Takýmto spôsobom ich chcú zahnať naspäť do lesa. Získať však takéto povolenie nebude jednoduché, v Taliansku platia prísne pravidlá, ktoré ochraňujú tento druh.

 

img

 

"Canazei, piatok, 15. decembra, 12.30 hod.: Pár metrov od materskej školy vlk veľkých rozmerov si pokojne konzumoval jedlo - chudáka muflóna. Musím sa znova zamyslieť, že títo vlci sa vôbec neboja človeka. Nikomu ale neželám nájsť ho pár metrov pred sebou počas prechádzky v lese v Dolomitoch," uviedol sarosta Grones na sociálnej sieti.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies