FOTO V Nigérii vybuchla bomba, po celom trhovisku sú rozhádzané kusy tiel

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 12:14 • 2 min
FOTO V Nigérii vybuchla bomba, po celom trhovisku sú rozhádzané kusy tiel

LAGOS - Najmenej päť ľudí zahynulo dnes pri bombovom útoku na zeleninovom trhovisku v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenia príslušníka miestnej občianskej sebaobrany.
"Doposiaľ sme našli päť mŕtvych tiel a troch ťažko zranených ľudí," uviedol šéf miestnej občianskej sebaobrany, ktorý si neželal byť menovaný.


Dodal, že po celom trhovisku v maidugurijskej štvrti Gamboru sú porozhadzované časti ľudských pozostatkov. Počet obetí tak pravdepodobne ešte porastie. Maiduguri, metropola nigérijského štátu Borno, je častým cieľom útokov militantov z islamskej teroristickej organizácie Boko Haram, pričom len v priebehu tohto mesiaca tam pri podobných útokoch zahynulo dohromady vyše 450 ľudí.


Útok sa ponáša na praktiky militantov z hnutia Boko Haram, ktoré sa snaží o vytvorenie prísne islamského štátu na severe Nigérie od roku 2009, odkedy jeho príslušníci o život pripravili tisíce ľudí a ďalšie stovky, vrátane dievčat a žien, uniesli.


Začiatkom tohto roka Boko Haram na severovýchode Nigérie ovládalo územie s rozlohou ako Belgicko. Vládnym silám sa ho však následne podarilo vytlačiť z viacerých oblastí, a to aj za podpory jednotiek z Čadu, Nigeru a Kamerunu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona