FOTO V New Yorku sa objavila socha polonahej Clintonovej

NETKY.SK • 19 Október 2016, 10:03 • 2 min
FOTO V New Yorku sa objavila socha polonahej Clintonovej

NEW YORK - Inštalácia sochy znázorňujúcej len veľmi sporo odetú demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú v newyorskej štvrti Manhattan vyvolala v utorok ostrú výmenu názorov okoloidúcich a skončila sa zvalením a poškodením diela výtvarníka Anthonyho Scioliho. Informoval o tom denník New York Daily News.

slovakia

left justify in out

Socha sa v utorok objavila na voľnej ploche v blízkosti stanice mesta Bowling Green. Bola karikatúrou Clintonovej - telo bolo neproporčné a namiesto nôh mala kopytá. Na trupe bola navlečená zelená halena zapnutá na jednu gombičku. Spoza chrbta jej vykúkal muž s naťahujúcou rukou - údajne malo ísť o bankára z Wall Street.

 

 

 

Podľa denníka socha vydržala na svojom mieste len tri hodiny. Potom k nej podišla zamestnankyňa blízkeho Národného múzea amerických Indiánov a zhodila ju z podstavca. Kričala pritom, že je to "obscénne" a sadla si na ňu, aby Sciolimu zabránila inštalovať ju. Časť ľudí, ktorí sa zhromaždili okolo, jej dávala za pravdu, iní sochu bránili a snažili sa ju vyfotografovať mobilmi.

 

Neskôr prišli na miesto incidentu príslušníci protiteroristickej policajnej jednotky, ktorí Scioliho žiadali, aby sochu z ulice odstránil, keďže na jej inštaláciu na verejnom priestore nemal povolenie. K zadržaniu osôb nedošlo.

 

Podobnému stvárneniu sa počas predvolebnej kampane nevyhol ani Clintonovej republikánsky protikandidát Donald Trump, ktorého "akt" anarchistický umelecký spolok INDECLINE v auguste inštaloval na newyorskom námestí Union Square. Podobné Trumpove sochy sa objavili aj v San Franciscu, Los Angeles, Clevelande a Seattli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona