FOTO V Nepáli sa zo svahu zrútil preplnený autobus, zahynuli desiatky ľudí

NETKY.SK • 15 August 2016, 17:03 • 2 min
FOTO V Nepáli sa zo svahu zrútil preplnený autobus, zahynuli desiatky ľudí

KÁTHMANDU - Najmenej 33 ľudí zahynulo a ďalších 28 utrpelo dnes zranenia pri nehode preplneného autobusu v strednej časti Nepálu. S odvolaním sa na tamojšie médiá o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zranených podľa predstaviteľa nepálskeho ministerstva vnútra previezli helikoptérou do metropole Káthmandu, kde ich ošetrujú v dvoch nemocniciach. Pri vyslobodzovaní preživších pomáhala záchranárom polícia aj armáda.

 

Preplnený autobus údajne zišiel z horskej cesty a rútil sa 150 metrov po strmom svahu do rieky. K nešťastiu došlo neďaleko dediny Deurali ležiacej asi 80 kilometrov východne od hlavného mesta.

Príčinu nešťastia polícia doposiaľ neurčila. Zmienená horská cesta je dostatočne široká pre dve vozidlá, avšak sú na nej ostré zákruty a nie je ohraničená nijakým zábradlím, doplnila AP.

 

Hornatý terén, extrémne výkyvy počasia, ako aj zle udržiavané cesty a vozidlá chabej kvality vytvárajú dovedna v Nepále pomerne nebezpečné podmienky na cestovanie. K väčšine dopravných nehôd v tejto hornatej krajine dochádza medzi júnom a septembrom, a síce počas obdobia monzúnových dažďov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies