AKTUALIZOVANÉ FOTO V Melbourne vrazilo auto do ľudí, zranilo 19 osôb

NETKY.SK • 21 December 2017, 13:31 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO V Melbourne vrazilo auto do ľudí, zranilo 19 osôb

MELBOURNE - Vodičom, ktorý vo štvrtok v čase podvečernej dopravnej špičky úmyselne vrazil autom do davu chodcov pri hlavnej železničnej stanici v austrálskom Melbourne, je 32-ročný austrálsky občan afganského pôvodu, ktorý mal v minulosti problémy s užívaním drog a "duševným zdravím".

slovakia

left justify in out

V aute sa okrem zadržaného vodiča nikto iný nenachádzal, spresnila polícia predchádzajúce informácie. Druhý zadržaný muž, ktorý podľa prvých správ sedel v aute ako spolujazdec, s prípadom zrejme nesúvisí. Je ním 24-ročný muž, ktorý si celý incident nakrúcal na kameru a u ktorého sa našla taška s nožmi. "V súčasnosti sa predpokladá, že s prípadom nemal nič spoločné, stále však pomáha polícii pri vyšetrovaní," dodali vyšetrovatelia.

 

Polícia o podozrivom v súvislosti s terorizmom nevedela, potvrdil vrchný policajný komisár Shane Patton. Muž mal síce v policajných záznamoch drobné dopravné priestupky a prepadnutie, nič ale nesúviselo s teroristickými aktivitami. V minulosti mal problémy s užívaním drog a duševným zdravím.

 

Podľa medializovaných informácií pri incidente zranenia utrpelo najmenej 19 osôb.

 

Do nemocníc v Melbourne previezli so zraneniami 13 osôb. Niekoľko z nich sa nachádza v kritickom stave vrátane dieťaťa v predškolskom veku, ktoré utrpelo zranenia hlavy.

 

Auto "narazilo do množstva chodcov" pri stanici Flinders Street, ktorá je rušným dopravným uzlom v centre mesta. Išlo pritom o úmyselný čin.

 

Biele auto SUV značky Suzuki prešlo približne o 16.40 h miestneho času (6.40 h SEČ) na hlavnej križovatke pri stanici na červenú a vo veľkej rýchlosti vrazilo do prechádzajúcich chodcov. Svedkovia uviedli, že auto na križovatke úmyselne zrýchlilo a zastavila ho až zábrana na zemi. Podľa jednej výpovede "ľudia lietali a utekali všade naokolo" a auto vletelo do križovatky možno až rýchlosťou 80 kilometrov za hodinu.

 

V januári došlo v Melbourne k podobnému incidentu. Na tom istom mieste vrazil vodič s ukradnutým vozidlom do chodcov, pričom zabil šesť osôb a zranil najmenej 30 ďalších. Vodiča Dimitriousa Gargasoulasa v januári tohto roka obžalovali z úmyselného šesťnásobného pokusu o vraždu. Prípad sa ako teroristický čin neposudzuje.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona