FOTO V Madride otvorili unikátny bar: Počas obedňajšej prestávky sa tu môžete prísť vyspať

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 10:42 • 2 min
FOTO V Madride otvorili unikátny bar: Počas obedňajšej prestávky sa tu môžete prísť vyspať

MADRID - V centre madridskej finančnej štvrti otvorili bar, kde sa môžu návštevníci nerušene vyspať.

slovakia

left justify in out

Viaceré stredomorské krajiny majú počas obeda takzvanú siestu. Je to čas, kedy po obede hodinu oddychujú. Týmto spôsobom sa funguje aj v Španielsku, avšak najmä vo veľkých firmách začali od tradičného zvyku upúšťať. Zamestnanci sa ale následne sťažovali na nedostatok energie v popoludňajších hodinách.

 

Maria Estrellla Jorro de Inza sa rozhodla s únavou na pracovisku skoncovať. Jej bar nesie názov Siesta & Go a je situovaný v srdci finančnej štvrti v Madride. Okrem tradičnej ponuky baru umožňuje svojim zákazníkom aj nerušene si počas siesty pospať v pohodlnej posteli. Bankári, manažéri aj úradníci si tak za 14 eur na hodinu môžu dopriať obedňajšieho „šlofíka“.

 

Zákazník si týmto spôsobom prenajme privátnu izbu, kde si môže urobiť pohodlie a podľa ľubovôle si dopraje oddych. Účtuje sa len čas, ktorý na izbe skutočne strávi. Niektorí spia, iní čítajú, surfujú po internete, učia sa alebo len tak ležia.

 

Maria sa pre tento spôsob podnikania rozhodla, pretože cítila, že napriek skutočnosti, že Španielsko je siestami preslávené, nepraktizujú tento druh odpočinku profesionálne. Mnohí zamestnanci z biznis centier  totiž dochádzajú zďaleka a aj keby si siestu dopriať chceli, neoplatí sa mi kvôli tomu cestovať domov. Majiteľka našla inšpiráciu v japonských kapsulových hoteloch a je rada, že týmto spôsobom pomáha ľudom zvyšovať ich pracovný výkon.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies