FOTO V Los Angeles a v Zagrebe funguje kuriózne múzeum: Exponátmi sú veci ľudí z rozbitých vzťahov

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 11:15 • 2 min
FOTO V Los Angeles a v Zagrebe funguje kuriózne múzeum: Exponátmi sú veci ľudí z rozbitých vzťahov

Ak neviete, čo s vecami, ktoré vám ostali po rozchode s bývalým partnerom, šup s nimi do Múzea nevydarených vzťahov.

slovakia

left justify in out

Trvalé vzťahy sú v dnešnej dobe čoraz výnimočnejšie.  Život je rýchly, ľudia pracujú a na budovanie pevných zväzkov neostáva čas. Doplatil na to už takmer každý jeden z nás. Aby sme sa s bolestivým rozchodom vysporiadali, obvykle sa chceme zbaviť všetkých spomienok naň. Nechceme si zlyhanie nepripomínať každým pohľadom na poličku, posteľ či do peňaženky. Ale čo s toľkými vecami, ktoré nám po partnerovi ostali? Jednoducho ich odneste do Múzea nevydarených vzťahov.

 

Dve stále expozície múzea sa nachádzajú v Los Angeles a v chorvátskom Zagrebe. Pre nezainteresovaného človeka ide na prvý pohľad o úplne bežné a nezaujímavé veci. Každá z nich však skrýva smutný príbeh vyhasnutej lásky. Pri jednotlivých exponátoch je táto ich história zverejnená.

 

Všetky vystavované predmety sú anonymné, no nájde sa tu pár kúskov aj od mediálne známych ľudí. Okrem múzea v Kalifornii a v Chorvátsku, ktoré sú prístupné počas celého roka, sa pravidelne konajú aj putovné výstavy na celom svete.

 

Medzi exponátmi sú veci denného použitia, oblečenie, ale aj netradičnejšie „pamiatky“ ako napríklad umelá protéza na nohu. Vidieť tu môžete aj emotívne ľúbostné listy a odkazy.

 

Vedenie oboch múzeí stále prijíma nové výstavné predmety. Posielajú ich tam aj so svojimi spomienkami ľudia z celého sveta. Múzea dokonca ponúkajú možnosť zapečatenia vašej zásielky v prípade, že ešte nie ste pripravený na zverejnenie príbehu. Následne ju odpečatia a uverejnia až po tom, ako na to dáte súhlas.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies