FOTO V Krkonošiach otvoria novú výhliadkovú vežu: Ide o špirálovitý chodník stúpajúci do výšky 45 metrov

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 12:14 • 2 min
FOTO V Krkonošiach otvoria novú výhliadkovú vežu: Ide o špirálovitý chodník stúpajúci do výšky 45 metrov

V Česku otvoria nový turistický chodník, vďaka ktorému sa ľudia prejdu v korunách stromov.

slovakia

left justify in out

V Česku nemajú toľko hôr ako my, no popularite sa tam tešia najrôznejšie turistické rozhľadne. Najnovšiu z nich s názvom Stezka korunami stromov Krkonoše plánujú otvoriť už začiatkom júla. Je vysoká 45 metrov a dlhá 1511 metrov.

 

Chodník leží na okraji Krkonošského národného parku na úpätí Čiernej hory v Jánskych Lázňach. Turisti majú na nej tri vzdelávacie zastávky, ale čaká ich aj adrenalín a podzemná expozícia. „Cieľom bolo návštevníkom poskytnúť informáciu o okolitej prírode, ktorú nenájdu v učebniciach. Chceme im ukázať ako vyzerá pekný a zdravý les,“ povedal riaditeľ Správy Krkonošského národného parku Jan Hřebečka. Zahraniční záujemcovia o atrakciu si pomocou aplikácie budú môcť vypočuť informácie aj v ich rodom jazyku.

 

Dobrodruhovia si tu môžu vyskúšať rovnováhu balansujúc nad hlbokou priepasťou alebo sa spustiť dolu 50 metrov dlhým suchým toboganom.

 

Stavitelia veže venovali maximálnu pozornosť bezpečnosti stavby. Celá je opatrená ochrannými sieťami a má tiež schody. Chodník je bezbariérový, čo umožňuje prístup aj osobám zo zdravotným postihnutím.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies