FOTO V košickej zoo sa narodilo mláďa kosmáča bieločelého

NETKY.SK • 11 November 2015, 12:04 • 2 min
FOTO V košickej zoo sa narodilo mláďa kosmáča bieločelého

KOŠICE - V košickej zoologickej záhrade, ktorá ako jediná na Slovensku chová kosmáča bieločelého, sa môžu pochváliť "čerstvým" mláďaťom tohto druhu. Narodilo sa pred dvoma mesiacmi. Informuje o tom košická zoo.

slovakia

left justify in out

Malá opička však prišla už po niekoľkých dňoch po narodení o svojho otca. V zoo preto riešili, či sa bude samica vedieť o mláďa postarať sama. "Prirodzene totiž kosmáče žijú v rodinných skupinách, kde samec, resp. staršie potomstvo pomáha s odchovom nových mláďat. Otec nosí mláďatá na chrbte, ochraňuje ich a venuje im všetku pozornosť. Matke ich odovzdáva iba na obdobie dojčenia niekoľkokrát denne," opísala zoo. Samica na seba napokon zobrala úlohu starostlivej matky, mláďa nosila, zahrievala aj kŕmila.

 

Malá opica každý deň skúma svoj domov aj napriek tomu, že vyrastá sama a nemá okrem matky partnera na hry. Začína ochutnávať potravu, aj keď ešte stále cicia materské mlieko. Kosmáče bieločelé chová košická zoo ako jediná na Slovensku od roku 2008.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona