VIDEO V Kolumbii sa potopila turistická loď: Tragédiu neprežilo 10 ľudí a stále hľadajú nezvestných

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 06:09 • 2 min
VIDEO V Kolumbii sa potopila turistická loď: Tragédiu neprežilo 10 ľudí a stále hľadajú nezvestných

GUATAPÉ - Na priehrade Guatapé, neďaleko kolumbijského mesta Medellín, sa v nedeľu potopila turistická loď so zhruba 160 pasažiermi.

slovakia

left justify in out

Desať ľudí zahynulo a ďalších 10 je stále nezvestných, informoval prezident Juan Manuel Santos, ktorý pricestoval na miesto nešťastia. Ako povedal, 122 ľudí sa podarilo zachrániť alebo sa dokázali dostať na breh vlastnými silami.


Na pomoc k potápajúcemu sa štvorposchodovému trajektu El Almirante okamžite vyrazili rekreačné lode i vodné skútre a pomáhali zachrániť čo najviac ľudí, čím zrejme zabránili ešte väčšej tragédii. Po ďalších, ktorí mohli prežiť, pátrajú záchranári, vrátane hasičov z okolitých miest a pilotov ozbrojených síl.

 



Margarita Moncada, šéfka úradu pre zvládanie katastrof departmentu Antioquia, pritom informovala o deviatich mŕtvych a 28 nezvestných, pričom 99 ľudí sa podľa nej podarilo zachrániť a ďalších 40 sa dokázalo dostať na breh vlastnými silami. Nezrovnalosti v počte obetí sa zatiaľ nepodarilo overiť.

Podľa svedkov sa loď potopila v priebehu štyroch minút. Príčiny zatiaľ nie sú známe, no podľa tých, čo prežili, bola loď zrejme preťažená a nikto nemal záchrannú vestu. Úrady pritom nepoznajú presný počet ľudí, ktorí boli na palube.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies