FOTO V Kanade vystavili unikátny objav: Verejnosť si mohla pozrieť dokonale zachované múmie vlka a soba z doby ľadovej!

NETKY.SK • 20 September 2018, 12:10 • 2 min
FOTO V Kanade vystavili unikátny objav: Verejnosť si mohla pozrieť dokonale zachované múmie vlka a soba z doby ľadovej!

Skupina baníkov v Kanade objavila neuveriteľnú raritu. Našli takmer nepoškodené telá vlka a soba, ktoré sú 50-tisíc rokov staré!

slovakia

left justify in out

Na našej Zemi sa stále nachádzajú miesta, ktoré sú zamrznuté od doby ľadovej až doposiaľ. Avšak vieme, že v posledných rokoch sa situácia začína meniť, podnebie sa otepľuje a aj desiatky tisíc rokov staré ľadovce sa postupne topia. Práve preto sa začínajú objavovať tajomstvá, ktoré doteraz permafrost ukrýval.

 

V kanadskom regióne s názvom Klondike realizovala skupina baníkov výkopy, pričom natrafili na niečo nezvyčajné. Najskôr sa domnievali, že ide o bežné zvieratá, ktoré zahynuli a chlad ich takto zachoval. Až neskôr im došlo, že vlastne uskutočnili naozaj pozoruhodný archeologický objav.

 

Ide o mláďa vlka a soba, ktoré sa vďaka chladu zachovali po tak dlhú dobu v mimoriadne dobrom stave. „Kosti vlka z obdobia doby ľadovej nájdené na území Yukonu sú celkom bežné. Ale nájsť zachovalé zviera s kožou a kožušinou je priam výnimočné. Je to evokujúce nahliadnutie do ľadového sveta, ktorý bol na Zemi v minulosti,“ vysvetľovala s nadšením paleontologička univerzity v Edinburghu, Elsa Panciroli.

 

Stav tela malého soba je na tom o niečo horšie, našla sa len jeho predná časť. No napriek tomu sú odborníci veľmi prekvapení, pretože hlava, kožušina a aj svaly sú vzhľadom na svoj vek porušené len minimálne.

 

Tento vzácny nález bude pre vedcov neoceniteľným zdrojom nových informácii o spôsobe života pravekých zvierat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona