VIDEO V Káhire zaútočili na reštauráciu Molotovovými koktailmi, 16 mŕtvych

NETKY.SK • 4 December 2015, 13:05 • 2 min
VIDEO V Káhire zaútočili na reštauráciu Molotovovými koktailmi, 16 mŕtvych

KÁHIRA – Najmenej 16 ľudí zahynulo dnes pri útoku Molotovovým koktailom v reštaurácii v Káhire, informovala spravodajská stanica BBC. Agentúra Reuters predtým písala o 12 mŕtvych a šiestich zranených. Útočníkom bol údajne bývalý zamestnanec reštaurácie, ktorý dostal výpoveď.

slovakia

left justify in out

 

Traja muži zaútočili Molotovovými koktailmi na reštauráciu, ktorá sa nachádza v hoteli v časti Agouza neďaleko centra Káhiry. O útoku informovala agentúra Reuters, ktorá sa odvolávala na miestnu políciu.

 

Podnik po útoku začal horieť a medzi obeťami sú údajne hlavne zamestnanci reštaurácie. Prvé správy hovorili o 18 obetiach. Podľa predbežných správ je najmenej šesť ľudí zranených.

 

 

 

Podľa denníka The Cairo Post sa trom maskovaným páchateľom podarilo z miesta utiecť. Podľa policajného dôstojníka bol jedným z útočníkov zamestnanec reštaurácie, ktorý dostal výpoveď.

 

Agentúra AP s odvolaním sa na egyptskú štátnu agentúru MENA uviedla, že trojica dorazila k reštaurácii na motorke a vhodila do nej viacero Molotovových koktailov.

 

 

Reštaurácia, ktorá je zároveň aj diskotékou sa nachádza na prízemí hotela a má veľmi málo únikových východov. Oheň de facto vo vnútri všetkých zamestnancov a hostí uväznil. Obete buď uhoreli, alebo sa udusili.

 

Podľa BBC nie je jasné, či boli za útokom islamskí militanti, ktorí podnikajú útoky na bezpečnostné zložky. Ako poznamenala agentúra Reuters, militanti útočia vo väčšej miere od roku 2013, keď armáda zvrhla islamistického prezidenta Muhammada Mursího.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies