FOTO V Jeruzaleme opäť prepukli zrážky medzi políciou a Palestínčanmi: Bezpečnostné zložky museli použiť slzotvorný plyn

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 07:07 • 2 min
FOTO V Jeruzaleme opäť prepukli zrážky medzi políciou a Palestínčanmi: Bezpečnostné zložky museli použiť slzotvorný plyn

JERUZALEM - V okolí Chrámovej hory v Jeruzaleme dnes opäť vypukli zrážky medzi izraelskou políciou a palestínskymi demonštrantmi.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne izraelskej polície sa po večerných modlitbách zhromaždili v jeruzalemskom Starom meste tisíce moslimov. Časť z nich začala hádzať kamene a fľaše na príslušníkov izraelských bezpečnostných síl, ktorí použili na rozohnanie davu slzotvorný plyn.

 

Izraelská polícia nemala informácie o žiadnych zranených; palestínsky Červený polmesiac však podľa vlastného vyjadrenia ošetril 22 osôb.

 

Napätie v Jeruzaleme sa vystupňovalo v dôsledku sprísnenia bezpečnostných kontrol na Chrámovej hore, kde izraelské úrady nariadili inštaláciu detektorov kovov. Rozhodnutie bolo dôsledkom útoku z uplynulého piatka, keď trojica moslimov zastrelila dvoch príslušníkov izraelskej polície.

 

Izraelské úrady v spojitosti s najnovšou eskaláciou napätia vystupňovali bezpečnostné opatrenia v Jeruzaleme a v priľahlej oblasti Predjordánska a uviedli tam umiestnené jednotky do stavu vysokej pohotovosti. Obavy súvisia predovšetkým s piatkom, kedy sa tradične moslimovia zhromažďujú na modlitby. Na Chrámovú horu by mohli v piatok zamieriť desaťtisíce moslimov.

 

Izraelská vláda údajne zvažuje možné odstránenie sporných detektorov v snahe o upokojenie situácie v Jeruzaleme.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona