FOTO V Japonsku otvorili prvý hotel na svete, ktorého personál tvoria iba roboty

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 13:58 • 2 min
FOTO V Japonsku otvorili prvý hotel na svete, ktorého personál tvoria iba roboty

Japonsko sa môže popýšiť celosvetovým unikátom. V meste Sasebo otvorili prvý hotel na svete, kde personálom nie sú ľudia, ale výhradne roboty.

slovakia

left justify in out

Japonsko je krajina známa svojimi vyspelými technologickými možnosťami. Ich vývoj neustále napreduje a programátori sa čoraz viac zameriavajú na vytvorenie umelej inteligencie, ktorá by časom bola schopná nahradiť väčšinu pozícii dnes zastrešovaných ľuďmi. A zrejme sa im to pomaly darí. V meste Sasebo totiž otvorili prvý hotel na svete, kde personál pozostáva iba z robotov.

 

Hotel nesie názov Henn-na, čo v preklade znamená „Divný hotel“. Toto pomenovanie mu právom patrí, nakoľko na recepcii vás obslúži Tyranosaurus rex a klasický robot, ktorí tu „pracujú“ spolu s androidovou kolegyňou. Hovoria po japonsky, čínsky, kórejsky a anglicky.

 

Touto trojicou sa však robotický personál hotela zďaleka nekončí. Elektronický je aj poslíček, ktorý vám odnesie batožinu, chyžná, čo poupratuje a prinesie čisté uteráky, ale aj barman, u ktorého si môžete objednať kávu.

 

Izby v tomto hoteli už nemajú klasické kľúče. Programujú sa tak, aby sa dvere otvorili po tom, ako senzor rozozná tvár.

 

V Henn-na nájdete 72 izieb, pričom jedna noc v ňom by vás vyšla približne na 73 eur.

 

 

結局、係員さんがやってきた。#長崎 #ハウステンボス

Príspevok, ktorý zdieľa Kato (@engawa88),

 

変なホテルからの、夜景。 ハウステンボスの夜は、意外と長いですよ 笑 2泊しての、ハウステンボス。 体感型のテーマパークでした。 小学生の子供が居るファミリーだと 楽しめると思います。 しかし、夜は一転、オトナの雰囲気に 変わります。若いカップルなんかは かなり楽しめるかな?夜は、子供達が ホテルでマッタリしたいと言ったので 嫁と2人で手を繋いで、イチャイチャして 来ました 笑 総評は、3,5点。リピートするか?と言う 側面から考えると、うーんって感じです。 しかし、VRといった先端技術が体感出来る のは、魅力です。今後、この辺りに期待です。 変なホテル。自分的には、4点かな? 雰囲気も良いし、リゾートしてるなぁと 思えるデザインでした。 #ハウステンボス #変なホテル #変なホテルは意外と良かった

Príspevok, ktorý zdieľa Yoshiaki Kanetsugi (@robot_arm_bass),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies