FOTO V Indonézii súdili teroristov z Islamského štátu: Po prvý raz padli definitívne verdikty!

NETKY.SK • 9 Február 2016, 14:50 • 2 min
FOTO V Indonézii súdili teroristov z Islamského štátu: Po prvý raz padli definitívne verdikty!

JAKARTA - V Indonézii odsúdili dnes sedem mužov napojených na teroristickú organizáciu Islamský štát (IS). Ide o prvý prípad, keď indonézsky súd poslal za mreže osoby s väzbami na IS, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Súd v Jakarte odsúdil štyroch mužov na tri až štyri roky za to, že odcestovali do Sýrie, aby sa pridali k Islamskému štátu. Dvaja ďalší dostali podobné tresty za to, že im pomáhali. Siedmemu mužovi súd vymeral päťročné väzenie za šírenie propagandy IS.


Jakarta sa 14. januára stala terčom teroristických útokov. Skupina piatich mužov zaútočila v centre indonézskej metropoly podomácky vyrobenými bombami, strelnými zbraňami a samovražednými pásmi na kaviareň Starbucks a stanovište dopravnej polície. Zabili pritom dvoch ľudí - Kanaďana a Indonézana - a ďalších 20 zranili. Samotní útočníci zahynuli následkom výbuchu samovražedných viest alebo ich zabila polícia. K zodpovednosti za útok sa prihlásil Islamský štát. Išlo o prvý rozsiahlejší útok v Indonézii od roku 2009.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies