FOTO V Indii sa snažia o svetový rekord: Vysadia 50 miliónov stromčekov

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 08:02 • 2 min
FOTO V Indii sa snažia o svetový rekord: Vysadia 50 miliónov stromčekov

NAÍ DILLÍ - Státisíce ľudí v severoindickom štáte Uttarpradéš sa v pondelok pokúsili zasadiť v priebehu 24 hodín 50 miliónov mladých stromčekov a dosiahnuť tak nový svetový rekord. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na pokuse, označovanom ako "najväčšia akcia sadenia na planéte Zem", sa zúčastnilo približne 550.000 ľudí, ktorí sadili mladé stromčeky na vyše 6000 miestach s celkovou rozlohou 770 štvorcových kilometrov.
Podľa spoločnosti Guinnessove svetové rekordy sa v Uttarpradéši uskutočnil aj "najväčší rozvoz mladých stromčekov na mnohopočetné miesta". V štáte zasadili už v novembri 2015 viac ako milión mladých stromčekov na desiatich miestach.


"Aby bola kampaň úspešná, na sadení 50 miliónov mladých stromčekov po celom štáte sa zúčastňujú školáci, štátni zamestnanci i profesionáli," povedal v priebehu dňa novinárom v meste Kannaudž hlavný minister štátu Akhiléš Jádav.


"V čase, keď sa svet usiluje zmierniť klimatické zmeny, je naším vznešeným cieľom ochrana nášho životného prostredia a snaha o to, že nasledujúce generácie zdedia čistú a zelenú planétu," dodal hlavný minister.


Do pondelkového večera bolo na vopred určených miestach zasadených vyše 40 miliónov mladých stromčekov - popri cestách a železničných tratiach i na ďalších verejných miestach. Predstavitelia štátu uviedli, že tento pokus je súčasťou vládnej iniciatívy zalesňovania a ochrany životného prostredia.


Indická vláda propaguje akcie vysádzania stromov vo všetkých 29 federálnych štátoch a robí. Zaviazala sa k tomu na vlaňajšom klimatickom summite v Paríži. Vláda plánuje uskutočniť vysádzanie stromov v 200 mestách.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona