FOTO V Indii je tak teplo, že sa topia cesty, počet obetí vzrástol na 1826

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 12:20 • 2 min
FOTO V Indii je tak teplo, že sa topia cesty, počet obetí vzrástol na 1826

HAJDARABÁD - Počet obetí vlny horúčav v Indii stúpol na najmenej 1826. Horúčavy trvajú už niekoľko týždňov, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia označili vlnu horúčav za "závažnú" a varovali, že bude pokračovať ešte najmenej ďalšie dva dni. V južných štátoch Telangána a Ándhrapradéš, ktoré zaznamenali najviac obetí, teploty presahujú 47 stupňov Celzia. Horúčavy však zasahujú oblasti od Tamilnádu na juhu krajiny až po štát Himáčalpradéš na úpätí Himalájí.

Monzúnové dažde, ktoré do Indie prinesú ochladenie, by mali krajinu zasiahnuť na budúci týždeň.

 

Obyvatelia sa snažia prežiť vlnu ohromných horúčav všetkými možnými prostriedkami - jedením cibule, zhromažďovaním v riekach i polihovaním v tieni.

 

Úrady varovali obyvateľov, aby sa snažili držať mimo priameho slnka, zakrývali si hlavy a pili vodu. Lekári sú v pohotovosti kvôli chorobám, ktoré spôsobujú vysoké teploty. Dobrovoľníci začali distribuovať osolený cmar a surové cibule - obe sa považujú za veľmi hydratujúce.

 

Vzhľadom na vysoké teploty dochádza v krajine k poškodzovaniu ciest, vysychaniu plodín, ohrození sú aj stavební robotníci, farmári a ďalší ľudia pracujúci vonku.

 

img

 

img

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies