FOTO V dôsledku vysokého tlaku zemného plynu v potrubí vybuchlo v Massachusetts viac ako 39 rodinných domov

NETKY.SK • 14 September 2018, 07:02 • 2 min
FOTO V dôsledku vysokého tlaku zemného plynu v potrubí vybuchlo v Massachusetts viac ako 39 rodinných domov

BOSTON - Najmenej šesť ľudí utrpelo zranenia pri výbuchoch zemného plynu, ku ktorým došlo vo štvrtok v minimálne 39 rodinných domoch a iných budovách v mestách Andover, Lawrence a North Andover v americkom štáte Massachusetts.

slovakia

left justify in out

Polícia v Massachusetts na Twitteri uviedla, že jej príslušníci zasahovali v mestách Lawrence, Andover a North Andover v 70 prípadoch súvisiacich s požiarom, výbuchom plynu alebo zápachom plynu. Výbuchy a požiare niektoré domy úplne zničili.

 

V Andoveri horelo v istej chvíli 18 domov súčasne, pričom hasiči v tejto oblasti zlikvidovali celkovo 35 požiarov.

 

Jeden človek zahynul a ďalších minimálne desať osôb utrpelo zranenia. Obeť úrady identifikovali ako 18-ročného Leonela Rondona z mesta Lawrence. Ten zahynul po tom, čo sa na jeho auto zrútil komín jedného z domov, v ktorých vybuchol plyn. Ťažko zraneného mladíka previezli záchranári do Massachusettskej všeobecnej nemocnice v Bostone, kde približne o 20.30 h miestneho času (piatok 02.30 SELČ) svojim zraneniam podľahol.

 

Nemenovaný miestny predstaviteľ uviedol, že príčinou výbuchov zemného plynu, ku ktorým začalo vo všetkých troch mestách dochádzať vo štvrtok popoludní, je pravdepodobne vysoký tlak plynu v potrubí plynárenského podniku Columbia Gas, ktorý je dcérskou spoločnosťou energetického giganta NiSource.

 

Starosta mesta Lawrence Dan Rivera vyzval všetkých obyvateľov, ktorí sú zákazníkmi spoločnosti Columbia Gas, aby okamžite opustili svoje domovy. Podobne postupovali aj starostovia ďalších dvoch postihnutých miest. Úrady tiež zrušili piatkové vyučovanie vo všetkých školách v Andoveri, Lawrence a North Andoveri a v niektorých z nich zriadili evakuačné strediská.

 

Všetky tri mestá ležia približne 40 kilometrov severne od mesta Boston, ktorý je metropolou štátu Massachusetts.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies