FOTO V Bratislave vyrastú mrakodrapy od svetoznámej architektky: Penta začína projekt Sky Park

NETKY.SK • 5 December 2016, 10:42 • 2 min
FOTO V Bratislave vyrastú mrakodrapy od svetoznámej architektky: Penta začína projekt Sky Park

BRATISLAVA - Spoločnosť Penta Investments v pondelok v Bratislave odštartovala projekt Sky Park od architektky Zahy Hadid. Ako na tlačovej besede uviedol senior business manager Penty Michal Padych, celkové investície do projektu dosiahnu 300 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Rezidenčnú časť projektu budú tvoriť tri 30-poschodové veže so 780 bytmi. Veže už majú stavebné povolenie a ich výstavba tak začne v najbližších týždňoch. Investície do rezidenčnej časti predstavujú 130 mil. eur. Väčšinu bytov budú pritom tvoriť dvojizbové byty.

 

Dokončenie projektu sa očakáva koncom roka 2019. V druhej etape počíta Penta s dvoma administratívnymi budovami s celkovou prenajímateľnou plochou 55 tis. metrov štvorcových. Jedna z administratívnych budov už taktiež má stavebné povolenie.

 

Súčasťou projektu bude aj rekonštrukcia fasády historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Ako spresnil Padych, stavebné povolenie je na rekonštrukciu plášťa. Objekt by podľa neho mal slúžiť verejnému účelu, o konkrétnom využití ešte nie je rozhodnuté.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies