FOTO V Bratislave spálili státisíce nelegálnych cigariet

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 13:28 • 2 min
FOTO V Bratislave spálili státisíce nelegálnych cigariet

TRNAVA - Pod dohľadom colníkov Colného úradu Trnava dnes v bratislavskej spaľovni zlikvidovali takmer 330 000 kusov cigariet pochádzajúcich z nelegálnych zdrojov. Škodu na spotrebnej dani, ktorá by vznikla štátu, vyčíslili na 33 625 eur.

slovakia

left justify in out

Ako Netky informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava, dnes pod dohľadom trnavských colníkov v bratislavskej spaľovni rozdrvili a následne spálili takmer 330 000 kusov nelegálnych cigariet. Tovar pochádzal z viacerých záchytov.

 

"Najväčší z nich bol vlani v júni, keď počas vykonávania colného dohľadu na diaľnici D2 v Brodskom v smere z Českej republiky colníci zastavili ukrajinský dodávkový automobil. Vodičom bol 42-ročný muž ukrajinskej štátnej príslušnosti. Okrem vodiča sa vo vozidle nachádzali ešte dvaja Ukrajinci. Podľa vyjadrenia posádky vozidla smerovali z Ukrajiny do Talianska. Pri skenovaní pomocou mobilného skenovacieho zariadenia finančnej správy skener  identifikoval viaceré podozrivé miesta. Colníci tieto miesta prehľadali a našli skrýše nelegálnych cigariet označených ukrajinskými kontrolnými známkami, a to pod a za zadnými sedadlami, ako aj pod čalúnením stropu v celkovom počte 156 220 kusov cigariet," vysvetlila Zlochová.

 

 

img

Foto: CÚ

 

 

Ďalších 102 800 kusov nelegálnych cigariet bez označenia kontrolnými známkami colníci zaistili ešte v roku 2016 na prevádzke predajne reziva v Leopoldove, v rámci medzinárodnej akcie zameranej na kontroly skladov. Zvyšné cigarety pochádzali z ďalších záchytov trnavskými colníkmi ešte z roku 2016, dodala Zlochová.

 

Celkovo bolo dnes rozdrvených a následne spálených 328 380 kusov nelegálnych cigariet, čo predstavuje 16 419 krabičiek/spotrebiteľských balení. Škoda na spotrebnej dani z tabakových výrobkov, ktorá by vznikla štátu uvedením tohto tovaru na trh, bola  vyčíslená na 33 625 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies