V afganskom Kábule sa konala najodvážnejšia módna prehliadka v dejinách

NETKY.SK • 21 August 2017, 09:04 • 2 min
V afganskom Kábule sa konala najodvážnejšia módna prehliadka v dejinách

KÁBUL - V afganskej metropole Kábul sa cez víkend konala módna prehliadka za účasti štrnástich mužských modelov a šiestich modeliek.

slovakia

left justify in out

V krajine, kde sa mnoho žien bojí vyjsť na ulicu bez toho, aby boli od hlavy po päty zahalené, je to neslýchaný jav. Rádio Slobodná Európa - Rádio Sloboda (RFE/RL), ktoré o tomto podujatí informuje, ho aj preto nazvalo "najodvážnejšou módnou prehliadkou v dejinách".

Prehliadka sa konala v prísne stráženej súkromnej záhrade v Kábule a organizátori priznávajú, že pred jej konaním sa im afganskí zástancovia "dobrých mravov" opakovane vyhrážali. "Keď som zverejnil pozvánku na Facebooku, niektorí z našich priateľov mali negatívne komentáre a hovorili, že na takéto podujatie ešte nedozrel čas," hovorí módny návrhár a model Adžmal Hakíkí, ktorý bol hlavným organizátorom prehliadky. "Moja odpoveď bola, že aj keby na nás zaútočil samovražedný atentátnik, aj keby som mal prísť o ruky aj nohy, aj tak chcem, aby sa tá akcia uskutočnila," povedal Hakíkí.

Strach mala aj modelka Atefa Fasíhí: "Každý sa bojí, ale keď je niekto rozhodnutý dosiahnuť svoj cieľ, musí strach ignorovať a bojovať proti nemu. Náš sen nezastaví ani Islamský štát, ani Taliban," povedala.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies