FOTO Úžasné zábery, kvôli ktorým sa oplatí navštíviť Čínu

NETKY.SK • 29 Október 2015, 19:30 • 2 min
FOTO Úžasné zábery, kvôli ktorým sa oplatí navštíviť Čínu

BRATISLAVA - Čína je rozlohou najväčší štát východnej Ázie a štvrtý najväčší na svete. V krajine žije vyše 1,3 miliardy obyvateľov, čo z nej robí najľudnatejší štát sveta.

slovakia

left justify in out

Čínska civilizácia je jedna z najstarších na svete a tieto fotografie vám ukážu tie najkrajšie miesta v Číne. 

 

Ak to bude vaša prvá návšteva Číny určite nevynechajte Peking, Šanghaj a Si-an. 


V Pekingu, ktorý je po stáročia kultúrnym centrom krajiny, sa nachádza známe námestie Tchien-an-men či Zakázané mesto, Letný palác, komplex palácov a chrámov odkiaľ v minulosti vládli čínski cisári. V roku 2008 Peking hostil Letné olympijské hry a Letné paralympijské hry.


Slávny Veľký čínsky múr je starý systém opevnení, ktorý sa ťahá naprieč severnou Čínou. Múr sa tiahne v dĺžke 6 700 km. Bol vybudovaný za dynastie Ming v období od konca 15. storočia do začiatku 17. storočia. Jeho účelom bolo chrániť Čínu pred mongolskými vpádmi. 

 

 

Veľký čínsky múr 

img

 

Tam, kde čínsky múr končí

img

 

Šanghaj je svetovo preslávená metropola, ktorá vás ohromí svojou panorámou. Si-an je jedným z najstarších miest čínskej histórie. V blízkosti mesta je terakotová armáda a hrobka cisára Čchin Š’-chuang-tiho.

 

Toto sú dôkazy prečo sa oplatí navštíviť Čínu. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona