FOTO Úsmev: Utečenci si po príchode do Grécka robia vysmiate selfie

NETKY.SK • 7 September 2015, 19:00 • 2 min
FOTO Úsmev: Utečenci si po príchode do Grécka robia vysmiate selfie

LESBOS – Zmorení, vystrašení a na pokraji smrti. Takto opisujú zahraničné médiá utečencov, ktorí sa konečne dostanú do Európy. Tieto fotky však hovoria o pravom opaku.

slovakia

left justify in out

Zábery, ktoré zverejnili zahraničné tlačové agantúry vyzerajú ako fotografie z veľmi dobrej dovolenky. Sú na nich utečenci, ktorí si robia selfie po tom, ako sa dostali do Európy.

 

Veľmi dobre oblečení, sebavedomí, plní elánu a pripravení požiadať o azyl na ostrove Lesbos. Je to neuveriteľný kontrast k fotografii utopeného sýrskeho chlapca, ktorého našli na pláži v Turecku.

 

 

 

Jeden zo sýrskych mužov má telefón na tzv. selfie paličke a zachytáva „šťastný“ moment príchodu do Európy.

 

Na internete sa objavili aj ďalšie fotografie utečencov, ktorí dorazili na starý kontinent a s úsmevom na tvári si robia selfie.

 

img

 

 

img

 

img

 

img

 

Podľa Organizácie Spojených Národov (OSN) a ich agentúre pre utečencov UNHCR prišlo od začiatku roka do Grécka neuveriteľných 124-tisíc utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona