FOTO: USA majú ďalšie dôkazy o útoku Iránu na tankery

NETKY.SK • 18 Jún 2019, 07:57 • 2 min
FOTO: USA majú ďalšie dôkazy o útoku Iránu na tankery

WASHINGTON - Americké ministerstvo obrany si stojí za tým, že útoky na tankery v Ománskom zálive majú na svedomí členovia elitných iránskych Revolučných gárd.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zverejnilo nové fotografie, ktoré podľa jeho predstaviteľov dokazujú, že za minulotýždňové útoky na dva ropné tankery sú zodpovední členovia elitných iránskych Revolučných gárd.

 

img

 

Americká armáda tvrdí, že fotografie urobené z vrtuľníka námorných síl zachytávajú, ako iránski príslušníci odstraňujú nevybuchnutú mínu z boku ropného tankera Kokuka Courageous, patriaceho Japonsku a nachádzajúceho sa v Ománskom zálive. Ďalšie snímky zachytávajú veľkú dieru na boku tankera Kokuka Courageous, a to nad čiarou ponoru, ktorú podľa slov predstaviteľov zrejme urobila ďalšia mína.

 

img

 

img

 

Pentagón zverejnil fotografie preto, aby podporil svoje tvrdenia, že za útoky na ropné tankery je zodpovedný Irán. Ten však účasť na útokoch popiera.

 

K útokom na tankery došlo v období, keď sa vzťahy medzi Spojenými štátmi a Iránom v posledných mesiacoch zhoršili.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies