FOTO Urodilo sa vám veľa ovocia a neviete, čo s ním? Takto pekne to vyriešila istá Nórka!

NETKY.SK • 25 September 2018, 12:38 • 2 min
FOTO Urodilo sa vám veľa ovocia a neviete, čo s ním? Takto pekne to vyriešila istá Nórka!

Inger Garås dostala skvelý nápad, ako naložiť so svojou bohatou úrodou. Myslíte, že by sa niečo podobné uchytilo aj u nás?

slovakia

left justify in out

Sezóna domáceho ovocia práve vrcholí, v záhradách zbierame poslednú úrodu jabĺk, hrušiek, sliviek či hrozna. Neraz sa stáva, že nám príroda dopraje natoľko, až si nevieme s množstvom ovocia poradiť. Máte pozavárané, potešili ste už všetkých susedov a známych a stále nejako neubúda? Pozrite sa, ako pekne to vyriešila Inger z Nórska.

 

Nórka má v záhrade niekoľko starých stromov jabloní, no a tento rok sa im urodilo naozaj poriadne. Žena si nevedela rady s množstvom ovocia a nechcela, aby krásne a zdravé jablká padali na zem a hnili. Rozhodla sa preto, že ich pozbiera a zabalí do primeraných balíčkov, ktoré si následne povešala na plot aj s odkazom pre všetkých okoloidúcich, aby sa nebáli a smelo sa ponúkli. Niektorí sa však i napriek tomu pre istotu majiteľky pýtali, či si skutočne môžu vziať. Vždy im s úsmevom odpovedala: „Áno, prosím, zoberte si ich.“

 

Jej gesto si získalo srdcia ľudí po celom  svete, nielen v mieste, kde býva. Inšpirovať by sme sa mohli všetci. Je však otázne, či by podobný „experiment“ dopadol u nás rovnako dobre ako v Nórsku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies