FOTO Unikát: Toto dieťa má jedinečné sfarbenie vlasov, dedia ho už štyri generácie

NETKY.SK • 7 November 2016, 17:00 • 2 min
FOTO Unikát: Toto dieťa má jedinečné sfarbenie vlasov, dedia ho už štyri generácie

RIDGELAND – Osemnásť-mesačná MilliAnna má veľmi netradičný účes. Nie je to však dielo kaderníka ale prirodzený dar. Medzi čiernymi vláskami má široký pás bielych, ktorý je na mieste ofiny.

slovakia

left justify in out

Takéto isté sfarbenie koruny krásy má aj jej mama Brianna Worthy (23), babička Jennifer (41) a prababička Jaonne (59). Rodina si nie je istá, či mal podobný rys ešte nejaký ich predok.

 

img

 

Briannina mladšia sestra (druhá zľava) pruh bielych vlasov nezdedila.

 

Spomínaný jav je známy ako poliosis, ktorý sa prejavuje ako bezpigmentový „fľak“ či už na koži alebo vlasoch a prejavuje sa bielym sfarbením.

 

"Dúfala som, že MilliAnna tento rys zdedí. Keď mi ju položili na hruď a videla som to, bola som veľmi šťastná,“ povedala Brianna, ktorá priznáva, že špecifický zjav môže mať aj negatívne stránky.

 

Napríklad deti vedia byť obzvlášť kruté. Brianna priznala, že v škôlke bola terčom urážok a šikany. Dúfa, že svoje dieťa od toho ubráni a vychová z nej sebavedomú ženu, ktorá bude na svoj dar hrdá.

 

Stretáva sa však aj s pozitívnymi ohlasmi. Ľudia ju často prirovnávajú k známej postave zo 101 dalmatincov Cruelle de Vil.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies