FOTO Učitelia dostali od rodičov svojho žiaka špeciálny dar: Nevedeli, či sa majú smiať alebo plakať

NETKY.SK • 28 December 2017, 13:16 • 2 min
FOTO Učitelia dostali od rodičov svojho žiaka špeciálny dar: Nevedeli, či sa majú smiať alebo plakať

Rodičia istého problémového žiaka preukázali dávku kreativity a humoru, keď učiteľskému zboru poslali vianočné dary.

slovakia

left justify in out

Učiteľstvo je čoraz ťažší chlebíček. V minulosti mali ku vzdelaniu prístup len „vyvolení“, preto si ho náležite vážili. Dnes je však už samozrejmosťou a povinnú školskú dochádzku musí absolvovať každý. V takomto prípade si učiteľ svojich žiakov nevyberá, preto sa s nimi neraz aj potrápi.

 

Študenti sú dnes oveľa sebavedomejší ako v minulosti. Časy, kedy bol učiteľ najvyššou autoritou sú dávno preč. Žiaci majú preto pocit, že vyučujúci je ich rovnocenný partner a dovolia si k nemu často neprístojné veci. Svoje o tom vedia aj pedagógovia z amerického Ohia, ktorí aspoň raz prišli do kontaktu s Jakeom Sommersom.

 

Jake je v kritickom veku, má 14 rokov. Hoci pochádza z veľmi slušnej rodiny, kde sa mu rodičia Mary a Paul odjakživa snažili dať všetku lásku, ale aj dobrú výchovu, v škole má neustále problémy. Učitelia sa sťažujú, že je drzý a zakaždým musí mať posledné slovo. Jakeova rodina si, samozrejme, uvedomuje, aké náročné musí pre učiteľa byť čeliť takémuto jednaniu, preto sa rozhodli, že ich na Vianoce obdarujú niečím špeciálnym.

 

Sommersovci zakúpili niekoľko fliaš kvalitného Chardonnay a s pomocou známeho, ktorý je majiteľom tlačiarne, vyrobili nové etikety. Bola na nich fotografia ich problémového syna spolu s vetou „Naše dieťa je možno dôvodom, prečo pijete alkohol, a tak si túto fľašu vychutnajte na nás.“

 

Učiteľský zbor sa na originálnom dare dobre pobavil, no ktovie koľkí z nich budú mať odvahu pozerať sa na podobizeň postracha disciplíny aj počas svojho voľného času.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona