FOTO Učiteľ plný entuziazmu! Mladík sa vysporiadal s improvizovanými podmienkami na výučbu IT veľmi originálne!

NETKY.SK • 27 Február 2018, 16:00 • 2 min
FOTO Učiteľ plný entuziazmu! Mladík sa vysporiadal s improvizovanými podmienkami na výučbu IT veľmi originálne!

Kto chce, hľadá cestu, nie prekážky.

slovakia

left justify in out

Za posledné roky sa počítače stali absolútne rutinnou a bežnou súčasťou našich životov. Pracujeme s nimi v zamestnaní, doma a za mini PC možno považovať aj naše smartfóny, takže ich využívame prakticky nonstop. Viete si predstaviť, že by ste tieto základy IT gramotnosti neovládali? Zrejme by ste to nemali v živote ľahké.

 

Na to myslel aj mladý učiteľ v Ghane. Napriek tomu, že krajiny tretieho sveta majú vo všeobecnosti v rámci vzdelávania vážne medzery, postupne tu dochádza k náprave. Prispievajú k nej aj mladí a inovatívni ľudia podobne ako Owura Kwadwo, ktorý v jednej z tamojších dedín vyučuje predmet s názvom Informačné a komunikačné technológie. Ale ako učiť niečo také, ak nemáte k dispozícii výpočtovú techniku? Owura sa s tým vysporiadal!

 

Nakoľko je absolventom štúdia výtvarného umenie, nerobilo mu problém hlavnú stránku programu MS Word verne prekresliť na tabuľu. Pomocou nej následne žiakom vysvetľoval jednotlivé funkcie, aby nemali žiaden problém, ak raz zasadnú za skutočný počítač.

 

So svojou výučbovou metódou sa pochválil na sociálnej sieti, kde zožal veľký úspech a jeho príspevok sa veľmi rýchlo rozšíril do celého sveta. Vďaka nemu sa našli sponzori, ktorí škole darovali niekoľko notebookov aj projektory.

 

Teraz sa Owurovi študenti budú môcť pripravovať na prax so skutočným počítačom. Ako mladík priznal, jeho cieľom je podobným spôsobom postupne pomôcť aj ďalším školám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies