FOTO Typ pre nevesty: Neuveríte z čoho sú urobené tieto svadobné šaty

NETKY.SK • 9 December 2016, 17:15 • 2 min
FOTO Typ pre nevesty: Neuveríte z čoho sú urobené tieto svadobné šaty

KENT – Kreatívna tínedžerka vytvorila ohromujúce svadobné šaty, ktorých hodnota je len zopár eur. Materiál, z ktorého sú urobené, je totiž veľmi netradičný ale lacný – toaletný papier.

slovakia

left justify in out

Rachel Lefleur mala len 15 rokov, keď šaty začala vyrábať ako ročníkovú prácu na maturitu v umeleckom odbore.

 

Šaty nie sú pre bábiku ale pre skutočnú ženu. Sú šité aj lepené a obsahujú množstvo prepracovaných detailov. Celá sukňa je tvorená bielymi ružami potretými trblietavým lakom. Kvety sa nachádzajú aj na korzete, kde tvoria jeden ozdobný pás. Vzadu majú šnúrkovité zapínanie a sú aj prakticky nositeľné. Ako vraví ich dizajnérka, ich použitie závisí aj od počasia. V daždi by sa totiž mohli rozmočiť a zničiť.

 

img

 

Finálna hodnota šiat je 30 libier (35 eur), v tejto sume sú okrem toaletného papiera zahrnuté aj trblietky, lepidlo a korálky. Rachel trvalo stovky hodín počas štyroch mesiacov, kým šaty vytvorila.

 

„Mesiace sme mali po celom dome toaletný papier,“ spomína jej mama Gavin. „Bolo to stresujúce sledovať ju ako tvrdo pracuje, aby ich stihla dokončiť na čas. Ale stálo to za to. Šaty sú nádherné, a každá nevesta by mohla byť šťastná, keby ich mohla nosiť,“ dodala.

 

Keď svoju myšlienku na záverečnú prácu predstavila svojej učiteľke, tá jej veľkú šancu nedávala. „Vedela som, že dokážem vytvoriť niečo úžasné a že jej to dokážem,“ povedala odhodlaná Rachel, ktorá dostala hodnotenie A, čo je najlepšie zo stupnice.

 

img

Inšpirovala sa z Youtubu, kde videla viacero dievčat vyrábať oblečenie z toaleťáku. Momentálne pokračuje v štúdiu a kto vie, čo vytvorí nabudúce. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona