FOTO Tropická búrka Emily spôsobila na Floride výpadky elektriny: Bez energie zostalo 18-tisíc domácností a podnikov

NETKY.SK • 1 August 2017, 12:21 • 2 min
FOTO Tropická búrka Emily spôsobila na Floride výpadky elektriny: Bez energie zostalo 18-tisíc domácností a podnikov

ST. PETERSBURG - Tropická búrka Emily, ktorá sužuje Floridu, spôsobila značné výpadky elektriny.

slovakia

left justify in out

Výpadky sa týkali prevažne okresu Manatee.

 

Emily, ktorá v pondelok zoslabla na tropickú depresiu, okrem toho štát na juhovýchode USA trápi silnými lejakmi. Meteorológovia predpokladajú, že v jej dôsledku napadá v niektorých oblastiach od 50 do 100 milimetrov zrážok, no na jednotlivých miestach to môže byť až 200 milimetrov. Okrem toho tiež varovali obyvateľov pred vznikom izolovaných tornád a vodných smrští na pobreží. Rick Scott preventívne vyhlásil výnimočný stav v 31 zo 67 okresov Floridy.

Pre silný vietor sprevádzajúci depresiu Emily museli tiež úrady na niekoľko hodín uzavrieť most Sunshine Skyway nad zálivom Tampa Bay. Po tom, ako sa dostala z mora na pevninu, vietor dosahoval rýchlosť 75 kilometrov za hodinu, neskôr táto rýchlosť klesla na 45 kilometrov za hodinu.

Záchranné služby museli počas búrky vyslať svojich členov na záchranu dvoch rybárov, ktorých čln sa potopil v Tampa Bay. Išlo o dvoch bratov, ktorým sa počas plavby pokazil motor a kým sa ho snažili opraviť, loď uniesol prúd, narazila do svetelného značenia kanála a potopila sa. Aj napriek tomuto incidentu, úrady nehlásili žiadne zranenia, ktorých príčinou by bola Emily.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona