FOTO Troch španielskych reportérov prepustili zo zajatia v Sýrii, cítia úľavu a vďaku

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:43 • 2 min
FOTO Troch španielskych reportérov prepustili zo zajatia v Sýrii, cítia úľavu a vďaku

MADRID - Jeden z troch španielskych novinárov, prepustených na slobodu po takmer desiatich mesiacoch zajatia v Sýrii, dnes povedal, že po stretnutí s rodinou v Španielsku má pocit, akoby "chodil po vzduchu".

slovakia

left justify in out

Ángel Sastre vyhlásil dnes pre rozhlasovú stanicu Onda Cero, že je vďačný španielskej vláde za úsilie zariadiť jeho prepustenie, ale neuviedol ďalšie podrobnosti o tom, ako sa dostal domov.
Trojica novinárov Sastre, Antonio Pampliega a José Manuel López zmizla vlani 12. júla neďaleko mesta Aleppo v severnej Sýrii. V krajine pôsobili ako novinári na voľnej nohe a informovali o tamojšom vojenskom konflikte, približuje agentúra AP.


Úradujúci minister vnútra José Manuel García-Margallo takisto dnes povedal pre rozhlasovú stanicu Antena-3, že to bola "veľká úľava", keď oficiálni predstavitelia zistili, že mužov uniesol Front an-Nusra, odnož teroristickej siete al-Káida v Sýrii, a nie extrémistická organizácia Islamský štát (IS), ktorá obvykle zajatcov zabíja.


Minister García-Margallo sa tiež poďakoval Turecku a Kataru za pomoc v tomto prípade. Všetci traja žurnalisti pricestovali v nedeľu na územie Španielska. Nezisková organizácia Novinári bez hraníc (RSF) so sídlom v Paríži, obhajujúca slobodu tlače a médií, označuje Sýriu za najnebezpečnejšiu krajinu na svete pre výkon práce novinárov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies