FOTO Traja muži za priznali k plánovaniu útoku na vládne budovy v Sydney

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 10:32 • 2 min
FOTO Traja muži za priznali k plánovaniu útoku na vládne budovy v Sydney

SYDNEY - Dvaja muži a jeden tínedžer sa dnes na austrálskom súde priznali k plánovaniu teroristického útoku na vládne budovy v Sydney v roku 2014. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Dvaja muži - 23-ročný Jibryl Almaouie a 22-ročný Sulayman Khalid - sa priznali a rovnako tak tretia osoba, ktorej meno médiá nezverejnili, keďže nemala v čase trestného činu ešte 18 rokov. "Nevinný, prepáčte, myslím vinný," vyhlásil pred súdom Khalid.

 

Na pláne sa podieľali šiesti muži a traja priznali vinu už skôr v tomto roku. Tým trom, ktorí sa priznali dnes, udelia trest v októbri. Čelia trestu odňatia slobody na doživotie.

 

Pri zmarenom pláne v roku 2014 išlo o útok strelnými zbraňami na vládne budovy vrátane policajného riaditeľstva. Príslušníci protiteroristických zložiek zhabali u podozrivých zbrane, muníciu a dokumenty s cieľmi plánovaných útokov, uviedol denník The Daily Telegraph.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies