FOTO Tragický požiar v obytnom dome v New Yorku si vyžiadal najmenej 12 životov

NETKY.SK • 29 December 2017, 08:02 • 2 min
FOTO Tragický požiar v obytnom dome v New Yorku si vyžiadal najmenej 12 životov

NEW YORK - Najmenej 12 osôb prišlo o život pri požiari v obytnom dome v newyorskej štvrti Bronx.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami požiaru, ktorý vypukol štvrtok večer miestneho času, je aj ročné dieťa. Tento požiar sa v americkej metropole považuje za jednu z najtragickejších udalostí svojho druhu za posledné roky.

 

Niekoľko ďalších obyvateľov domu utrpelo zrania, štyria z nich sú v ohrození života. Predstaviteľ hasičov Daniel Nigro označil požiar s ohľadom na vysoký počet strát na životoch za "historický svojou závažnosťou".

 

Hlásenie o horiacom bytovom dome neďaleko zoologickej záhrady v Bronxe a univerzity Fordham dostali hasiči krátko pred 19.00 h miestneho času. Na mieste zasahovalo okolo 160 hasičov a ďalší záchranári. Plamene sa medzičasom podarilo dostať pod kontrolu. Príčina vzniku požiaru nebola bezprostredne známa.

 

V päťposchodovej obytnej budove sa nachádzalo vyše 20 bytov. Postavená bola pred viac než sto rokmi. Obyvateľov z domu evakuovali do neďalekej školy.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona