FOTO Tragická nehoda v Dobrej Nive: Poľský kamión sa zrazil s maďarským, Poliak zomrel v nemocnici

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 14:22 • 2 min
FOTO Tragická nehoda v Dobrej Nive: Poľský kamión sa zrazil s maďarským, Poliak zomrel v nemocnici

DOBRÁ NIVA - Vodič poľského kamióna, ktorý sa v pondelok 11. júla skoro ráno zrazil s maďarským kamiónom v obci Dobrá Niva v okrese Zvolen, podľahol svojim zraneniam v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici. Zrážka nákladných áut uprostred obce takmer na celý deň ochromila dopravu na ceste I/66.

slovakia

left justify in out

"Pri nehode do seba narazila jazdná súprava zložená z ťahača Volvo s cisternou, ktorú viedol 31-ročný maďarský vodič a jazdná súprava zložená z ťahača DAF s návesom, ktorú šoféroval 37-ročný muž z Poľska," priblížila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

 

K nehode došlo podľa predbežných zistení po tom, ako sa vodič Volva, jazdiaci v smere od Krupiny na Zvolen, pri prejazde ostrej pravotočivej zákruty prevrátil na ľavý bok a v protismernej časti vozovky sa zrazil s protiidúcou súpravou DAF.

 

Pri nehode utrpel ťažké zranenie vodič poľského kamióna, ktorého z miesta nehody letecky transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici, kde krátko po 15. h svojim zraneniam podľahol. Vodič maďarského kamióna mal ľahké zranenia a previezli ho do nemocnice vo Zvolene. Podľa predbežnej lekárskej správy zo zranení sa bude liečiť do 28 dní. Požitie alkoholu sa u neho nezistilo.

 

Škoda na vozidlách bola odhadnutá na 37.500 eur. Príčinu a mieru zavinenia bude skúmať znalec z odboru cestnej dopravy. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies