FOTO Tragická nehoda v Česku: Pendolino sa zrazilo s kamiónom, zomreli dvaja ľudia

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 12:44 • 2 min
FOTO Tragická nehoda v Česku: Pendolino sa zrazilo s kamiónom, zomreli dvaja ľudia

STUDÉNKA - Dvaja ľudia zahynuli dnes ráno pri zrážke vlaku Pendolino s nákladným automobilom pri meste Studénka v Moravskosliezskom kraji, okres Nový Jičín. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií záchranárov utrpelo pri nehode zranenia 25 ďalších ľudí, z ktorých štyria sú v ohrození života. Pri náraze zomrel jeden človek, druhý pri pokuse o oživenie. Vo veľmi vážnom stave je aj strojvodca vlaku, ten podľa agentúry ČTK údajne prišiel o obe nohy. Prevádzka na trati bude pozastavená aj v popoludňajších hodinách. 

 

 

 

 

 

Podľa prvých neoficiálnych správ vyšiel kamión na priecestie v momente, keď sa začali ísť závory dole.

 

Hovorca moravskosliezkej záchrannej služby Lukáš Humpl pre Novinky uviedol, že na miesto sa dostavilo sedem posádok záchrannej služby vrátane helikoptéry. Motor z auta našli asi 200 metrov od miesta nehody, pričom vlaku sa podarilo zastaviť približne dva kilometre za miestom nehody.

 

 

 

 

"Nehoda sa stala o 07.43 h na železničnom prejazde zabezpečenom svetelnou signalizáciou a závorami. Vlak Pendolino, ktorý išiel z Bohumína do Františkových Lázní, sa zrazil s nákladným automobilom," povedal podľa Noviniek hovorca železničnej inšpekcie Martin Drápal.

 

Trať uzatvorili, pričom železnice museli pre cestujúcich vypraviť náhradné autobusy premávajúce kyvadlovým spôsobom.

 

 

 

 

Hovorca Správy železničnej dopravnej cesty (SŽDC) Jakub Ptačinský uviedol, že z prvotnej analýzy kamerových záznamov vyplýva, že vodič kamiónu vošiel na prejazd vo chvíli, keď už blikali výstražné svetlá a spúšťali sa závory. Vozidlo následne na prejazde nechal stáť a z miesta utiekol.

 

Keby sa však kamionista namiesto toho bol pokúsil cez závory prejsť, tie by sa boli poškodili a prevádzka na trati by sa automaticky prerušila, čím by sa pravdepodobne predišlo aj samotnej nehode, domnieva sa Ptačinský.

 

Na miesto nehody smeruje český premiér Bohuslav Sobotka spolu s ministrami vnútra, zdravotníctva a dopravy.

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies