FOTO Tragická nehoda pri Brezolupoch: 20-ročný vodič vyletel po náraze z auta, bol na mieste mŕtvy

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 12:46 • 2 min
FOTO Tragická nehoda pri Brezolupoch: 20-ročný vodič vyletel po náraze z auta, bol na mieste mŕtvy

BREZOLUPY - Život 20-ročného muža si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo v pondelok (13.6.) krátko pred 16.00 h v katastri obce Brezolupy v okrese Bánovce nad Bebravou. S vodičom z toho istého okresu bol v aute aj jeho rovesník, ktorý pri nehode utrpel ľahké zranenia. Informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

slovakia

left justify in out

Muž jazdil na dodávke Fiat Ducato po ceste I/9 v katastri obce Brezolupy v smere od Hradišťa na Bánovce nad Bebravou, v mieste, kde je najvyššia povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu. "Vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať a dostal s vozidlom šmyk. V dôsledku toho prešiel vpravo mimo vozovku a pravou prednou časťou narazil do svahu mimo cesty. Po tomto sa vozidlo prevrátilo a mladý vodič vypadol na vozovku. Po páde utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla Antalová s tým, že jeho spolujazdec utrpel ľahké zranenia s doposiaľ presne nezisteným trvaním liečenia.

 

U vodiča bude podľa Antalovej vykonaná analýza krvi na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme. "Na vozidle vznikla škoda asi 2000 eur," vyčíslila.

 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou začal v tejto súvislosti trestné stíhanie, a to vo veci prečinu usmrtenia. "Na mieste nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania," dodala trenčianska krajská policajná hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies