FOTO Tragédia v Nitre: Otec zabudol v aute malú Kristínku (†2) a išiel do práce, bola ako vo vyhriatej rúre

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 14:30 • 2 min
FOTO Tragédia v Nitre: Otec zabudol v aute malú Kristínku (†2) a išiel do práce, bola ako vo vyhriatej rúre

NITRA – Včera sa v Nitre stala obrovská tragédia, ktorá rezonuje po celom Slovensku! Otec Jozef (56) zabudol svoju dvojročnú dcérku Kristínku odviezť do jaslí a išiel rovno do roboty. Zaparkoval a išiel pracovať, to že má v aute svoju dcérku si spomenul až okolo 15-tej. Bolo však už neskoro.

slovakia

left justify in out

„Ja som ho zabil,“ citovala svedkyňa pre TV Markíza psychicky zrúteného Jozefa. Mŕtvu dcérku našiel pripútanú vo svojom čiernom Volkswagene Passat.

 

img

 

Na núdzovú linku prišlo o 14:45 hlásenie, že v aute sa nachádza dieťa. Na miesto prišlo policajné auto spolu so záchranármi, ale už bolo neskoro. "Dieťatko po príchode záchranárov na miesto tragédie, žiaľ, už nejavilo žiadne známky života," povedal hovorca záchrannej služby Boris Chmel.

 

Matka malej Kristíny Katka (32) musela byť ošetrená záchranármi, pretože sa psychicky zrútila.

 

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre zločin opustenie dieťaťa. Otca nemohli vypočuť, pretože nebol schopný komunikácie.

 

Peklo v aute

Pri teplotách 37 stupňov, ktoré boli počas včerajšieho dňa sa teplota v aute už po hodine môže vyšplhať až na 60 stupňov. „Vyzerá to tak, ako keby ste vložili človeka, či zviera do vyhriatej rúry. Dochádza k prehriatiu organizmu a telo začína odčerpávať vodu,“ povedala pre aktuality.sk Martina Vitková z Falck záchranná.

 

img

 

„Znižuje sa zásoba vody v organizme. Ten sa bráni a nestačí ochladzovať telo. To vedie k tomu, že životne dôležité orgány začínajú pracovať na vysoké obrátky a dochádza k zlyhaniu, ktoré môže viesť aj k úplnému zlyhaniu srdca a dýchania,“ popísala Vitková stav, ktorý organizmus zažíva v prehriatom priestore.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies