FOTO Toto je utečenec, ktorý znásilnil a zabil 19-ročnú dcéru právnika Európskej komisie

NETKY.SK • 6 December 2016, 14:41 • 2 min
FOTO Toto je utečenec, ktorý znásilnil a zabil 19-ročnú dcéru právnika Európskej komisie

FREIBURG – V októbri otriasla Nemeckom brutálna vražda iba 19-ročnej študentky, ktorú spáchal utečenec. Maria Ladenburgerová je dcérou úradníka Európskej únie. Celý prípad rozvíril utečeneckú situáciu v celej krajine.

slovakia

left justify in out

Tínedžera Husseina K., ktorý prišiel vlani do Nemecka ako neplnoletá osoba bez sprievodu dospelého, zatkli v piatok 2. decembra.

 

img

 

Devätnásťročná študentka medicíny Maria Ladenburgerová  zmizla v polovici októbra, keď sa na bicykli vracala domov z večierka v meste Freiburg na juhozápade Nemecka; jej mŕtve telo našli v rieke.

 

 

 

Celý prípad vyvolal ďalšiu vlnu odporu voči politike Angely Merkelovej, ktorá utečencov vítala. Nemecký vicekancelár Sigmar Gabriel vyhlásil, že zatknutie 17-ročného afganského migranta podozrivého zo znásilnenia a vraždy univerzitnej študentky nesmie byť zneužité na "demagógiu a konšpiračnú propagandu".

 

Nacionalistická strana Alternatíva pre Nemecku (AfD), ktorej preferencie vzrástli po vlaňajšom príleve migrantov do krajiny, tvrdí, že svoj podiel viny za zločin nesie nemecká kancelárka Angela Merkelová a jej vláda.

 

Maria bola dcérou právnika Clemensa Ladenburgera, ktorý pracuje v Bruseli pre Európsku komisiu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies