FOTO Toto je skutočný hrdina! Mladý lekár operoval uprostred cesty, zachránil dvoch ľudí

NETKY.SK • 27 November 2017, 11:18 • 2 min
FOTO Toto je skutočný hrdina! Mladý lekár operoval uprostred cesty, zachránil dvoch ľudí

Austrálsky lekár zachránil svojim rýchlym jednaním dva životy.

slovakia

left justify in out

Bratia Campbellovci sú 55-ročné dvojčatá, ktoré spolu pracujú ako fasádnici. Keď sa v polovici novembra vracali z práce domov, na diaľnici v blízkosti austrálskeho mesta Perth mali vážnu dopravnú nehodu. Z doposiaľ neobjasnených dôvodov ich auto náhle prešlo cez tri pruhy a následne narazili do stromu.

 

Pri havárii utrpeli vážne zranenia, kvôli ktorým by zrejme neprežili ani prevoz do nemocnice. Mali však šťastie. Práve vtedy bol nablízku mladý lekár Chris Armstrong. Keď videl nehodu, okamžite utekal Campbellovcom na pomoc.

 

Chris v aute zbadal dvoch ľudí krvácajúcich z nosa i úst. Hneď vedel, že urgentne potrebujú pomoc, pretože v prípade ich poranení išlo doslova o každú sekundu. Rozhodol sa preto veľmi rýchlo – operačný zákrok urobí hneď tu a teraz!

 

Odvážny lekár v improvizovaných podmienkach priamo na ceste mužom pomocou skalpela otvoril hrudník a následne kliešťami uvoľnil priechod krvi. Tá vytiekla a vďaka tomu sa ranení mohli opäť nadýchnuť. Týmto duchaprítomným jednaním obom bratom zachránil život.

 

Campbellovci sa momentálne zo zranení liečia v nemocnici. Obaja sú však stabilizovaní a mimo ohrozenia života. Chrisovi sú nesmierne vďační za to, že reagoval tak, ako reagoval a riskoval preto, aby oni mohli ďalej žiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies