FOTO Toto je ruský vojak, ktorý na seba zavolal nálet: Jeho manželka je tehotná

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 13:58 • 2 min
FOTO Toto je ruský vojak, ktorý na seba zavolal nálet: Jeho manželka je tehotná

MOSKVA – Je to skutočný o ho hrdina. Ruský vojak sa nevzdal ani po tom, čo ho obkľúčili teroristi Islamského štátu a zavolal na svoju pozíciu nálet.

slovakia

left justify in out

Nedávno sme vás informovali o tomto hrdinskom čine tohto ruského vojaka. Teraz na verejnosť vyplávali informácie o tomto vojakovi.

 

Alexander Prochorenko mal 25 rokov a bol členom špeciálnej ruskej vojenskej jednotky. Zahynul počas misie, ktorej cieľom bolo informovať o pozíciách militantov Islamského štátu.

 

Prochorenko však obetoval viac, než len svoj život. Jeho manželka Jekaterina je totiž tehotná, a tak Alexander nikdy neuvidí ju a ani svoje dieťa. Jeden zdroj prezradil, že sa Alexander cíti „najšťastnejší na svete“, keď si pre 18 mesiacmi bral Jekaterinu za svoju manželku.

 

 

 

His wife Ekaterina is reportedly pregnant with their first child.

Posted by UNILAD on Wednesday, March 30, 2016

 

Nebojácny Alexander navigoval ruské stíhačky na ciele Islamského štátu neďaleko antického mesta Palmýra, keď sa ocitol v obkľúčení teroristov.

 

„Ruský dôstojník zomrel neďaleko sýrskeho mesta Palmýra. Bol na špeciálnej misii, počas ktorej riadil nálety na ciele Islamského štátu,“ povedal hovorca ruskej armády a dodal: „Dôstojník sa nachádzal v oblasti Palmýri asi týždeň a identifikoval dôležité ciele Islamského štátu. Zomrel ako hrdina po tom, čo nariadil útok na svoju pozíciu, keď ho obkľúčili teroristi.“

 

Rusko začalo s vojenskou intervenciou proti teroristom v Sýrii 30. septembra. Pomohli aj oslobodiť mesto Palmýra, ktoré Islamský štát ovládal od mája minulého roku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies