FOTO Toto je najstarší človek na svete: 122-ročná Vietnamka Nguyen Thi Tru

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 11:23 • 2 min
FOTO Toto je najstarší človek na svete: 122-ročná Vietnamka Nguyen Thi Tru

HANOJ - Najstarším človekom na svete je 122-ročná vietnamská občianka Nguyen Thi Tru, ktorá v súčasnosti žije v Hočiminovom Meste. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vietnamské ústredie Guinnessovej knihy svetových rekordov.

slovakia

left justify in out

Skutočnosť, že Nguyen je najstarším človekom na planéte, uznalo aj Združenie pre svetové rekordy (WRA) so sídlom v Hongkongu na základe žiadosti vietnamskej strany.

 

Združenie uznalo túto Vietnamku za najstaršieho človeka na Zemi len tri týždne po tom, ako 1. apríla zomrela doterajšia oficiálne uznávaná rekordérka v dlhovekosti, 117-ročná Japonka Misao Okawaová, ktorá bola zároveň poslednou ženou v Japonsku narodenou v 19. storočí.

 

Podľa riaditeľa vietnamskej pobočky Guinnessovej knihy rekordov sa Nguyen Thi Tru narodila v roku 1893 a jej najmladšie dieťa - syn, ktorý vo veku 72 rokov nedávno zomrel -, sa narodilo, keď mala takmer 50 rokov.

 

Pre vietnamské médiá Nguyen uviedla, že svoju dlhovekosť pripisuje nezištnosti, ako aj tomu, že jej najobľúbenejším jedlom sú ryžová kaša s mliekom a bravčové mäso.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies